URL : http://www.smulweb.nl/recepten/1414299/..
Mals gegrild varkenshaasje met braam/rode-ui chutney
 Hoofdgerecht
 4 porties
 35 min.
 Hartig/Kruidig
 Barbecuen of Grillen
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 1 el. grove mosterd
  • 250 gr. verse bramen (afgespoeld)
  • 3 el. lichte basterdsuiker
  • ca 1 pnd. varkenshaas
  • 3 el. olijfolie
  • Bereidingswijze

    Verwarm de grillpan goed voor, als je de BBQ gebruikt die aanmaken en goed heet laten worden.

    CHUTNEY: De ui, mosterd, bramen en 2 el water in de pan doen en aan de kook brengen. Laat dit 20 min zachtjes koken en roer regelmatig door en roer ook over de bodem van de pan om aankoeken te voorkomen. Voeg dan de suiker toe en laat nog een minuut of 5 zachtjes doorkoken.

    Bestrooi het vlees rondom met peper en zout en smeer het in met olijfolie. Leg het in de hete grillpan (of op de BBQ) en grill het rondom goudbruin, sappig en gaar (niet TE, iets rose is wel lekker) in een minuut of 10. Laat het dan eventjes rusten. Snijd het dan in dunne plakken en leg het op een (voorverwarmde) serveerschaal.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 608 kcal / Eiwit 36 gr. / Vet 14 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 80 gr.
    Benodigd : Grillpan of BBQ, (steel)pan met dikke bodem, houten lepel.
    Suggesties : Schep de chutney deels over de plakjes vlees en serveer de rest in een schaal bij het vlees. Lekker hierbij zijn gegrilde groene asperges en rijst. Eet smakelijk!